W dniach 20 i 21 lutego w Warszawie odbył się Etap Regionalny Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „Bitwa na drobiowe smaki 3” – dla  województwa podkarpackiego.

Naszą szkołę reprezentowały trzy drużyny w składzie: Dawid Grzesiak i Wiktor Kalisz z klasy 1c, Bartosz Duda i Agnieszka Mikrut z klasy 3c oraz Patrycja Leś i Wiktoria Łagowska z klasy 5Pc.

W pierwszym dniu konkursu uczestnicy mieli za zadanie wykonać zupę oraz danie zasadnicze, którego głównym składnikiem było mięso drobiowe. Potrawy te były wykonane wg autorskich receptur uczniów.

W wyniku zmagań konkursowych do finału Etapu Regionalnego zakwalifikowały się dwie nasze drużyny w składzie: Bartosz Duda i Agnieszka Mikrut oraz Dawid Grzesiak i Wiktor Kalisz.

W drugim dniu konkursu uczestnicy mieli za zadanie przygotować potrawę z wykorzystaniem składników obowiązkowych takich jak: mięso z kurczaka, kasza jaglana, kapusta pak choi, orzeszki pinii, jabłko i cebula dymka.

Obydwie drużyny reprezentujące nasza szkołę wykazały się kreatywnością oraz pomysłowością  i przygotowały bardzo smaczne i ciekawe potrawy.

Konkurs okazał się cennym doświadczeniem i ciekawą kulinarną przygodą dla naszych uczniów.

Naszej młodzieży gratulujemy talentu  i życzymy dalszych sukcesów.

Zdjęcia z przebiegu konkursu oraz zdjęcia potraw konkursowych można podziwiać w załączonej fotogalerii.