Temat przewodni konkursu – „Powrót do korzeni”.

Na zajęciach z pracowni gastronomicznej w klasie 2c został przeprowadzony etap szkolny IV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „ Kuchnia Roślinna” w kategorii – kuchnia wegetariańska

Konkurs ma na celu przede wszystkim propagowanie różnorodności surowców roślinnych i potraw wegetariańskich oraz rozbudzanie kreatywności i umiejętności kulinarnych u młodzieży.

Zadaniem konkursowym na tym etapie było sporządzenie dania głównego gorącego z wykorzystaniem warzyw korzeniowych.

Potrawy zostały wykonane przez zespoły dwuosobowe, na podstawie autorskich receptur.

W konkursie wzięły udział 3 drużyny w składzie:

Monika Mitoraj i Paulina Patla

Karolina Szerląg i Klara Turek

Oliwia Świędrych i Kinga Augustyn

Potrawy konkursowe naszych uczennic można podziwiać w załączonej fotogalerii.