Temat przewodni konkursu – „Powrót do korzeni”.
Na zajęciach z pracowni gastronomicznej w klasie 2c został przeprowadzony etap szkolny IV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „ Kuchnia Roślinna” w kategorii – kuchnia wegetariańska
Konkurs ma na celu przede wszystkim propagowanie różnorodności surowców roślinnych i potraw wegetariańskich oraz rozbudzanie kreatywności i umiejętności kulinarnych u młodzieży.
Zadaniem konkursowym na tym etapie było sporządzenie dania głównego gorącego z wykorzystaniem warzyw korzeniowych.
Potrawy zostały wykonane przez zespoły dwuosobowe, na podstawie autorskich receptur.
W konkursie wzięły udział 3 drużyny w składzie:
Monika Mitoraj i Paulina Patla
Karolina Szerląg i Klara Turek
Oliwia Świędrych i Kinga Augustyn
Potrawy konkursowe naszych uczennic można podziwiać w załączonej fotogalerii.