Pierniki, pierniczki…

Przedświąteczny czas to okres,  który  kojarzy nam się przede wszystkim z rodzinną atmosferą oraz radością, którą chcemy się dzielić ze wszystkimi.

Postanowiliśmy więc, jak co roku (w ramach zajęć z pracowni gastronomicznej), wejść w okres Bożego Narodzenia i świątecznej atmosfery,  przygotowując słodkie pierniczki.

Mimo trudnej sytuacji, z którą boryka się całe społeczeństwo, w naszej szkole staramy się dawać z siebie wszystko.

16.12.2020 r.  uczniowie klasy 2 Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przystąpili do działania. Zapach aromatycznych, korzennych przypraw rozniósł się po całej szkole i poza jej mury. Kusił przechodniów i pracowników swym zapachem, dając już namiastkę zbliżających się Świąt.

Dzieła uczniów wykonanych pod okiem nauczycieli- E. Piwowarskiej i M. Pięty prezentujemy w fotogalerii. Niestety, tego smaku i aromatu nie da się oddać na zdjęciach.

Udostępnij artykuł