Dnia 26.10.2022 w Łodzi odbył się II Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny im. Zbigniewa Kopyckiego „Kuchnia Roślinna” – edycja „ Historia z jabłkiem w tle”.
Do konkursu w kategorii Carving zakwalifikowało się 9 finalistów z Polski, w tym 3 uczennice z klasy 4Pc – Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, z Zespołu Szkół nr 3 w Jaśle.
Naszą szkołę w konkursie reprezentowały :
Patrycja Machowska, Ewa Mikrut i Anita Nadymus.
Dziewczyny miały za zadanie wykonać techniką carvingu pracę nawiązującą do tytułu edycji konkursu – czyli „Historia z jabłkiem w tle”, wykorzystując polskie warzywa i owoce jesienne.
Praca Anity Nadymus zdobyła wyróżnienie w konkursie.
Opiekunem konkursu była p. E. Piwowarska.
Prace naszych uczennic można podziwiać w załączonej fotogalerii.
E.P.