Dnia 26.10.2022 w Łodzi odbył się II Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny  im. Zbigniewa Kopyckiego „Kuchnia Roślinna” – edycja „ Historia z jabłkiem w tle”.

Do konkursu w kategorii Carving zakwalifikowało się 9 finalistów z Polski, w tym 3 uczennice z klasy 4Pc – Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, z Zespołu Szkół nr 3 w Jaśle.

Naszą szkołę w konkursie reprezentowały :

Patrycja Machowska, Ewa Mikrut i Anita Nadymus.

Dziewczyny miały za zadanie wykonać techniką carvingu pracę nawiązującą do tytułu edycji konkursu – czyli „Historia z jabłkiem w tle”, wykorzystując polskie  warzywa i owoce jesienne.

Praca Anity Nadymus zdobyła wyróżnienie w konkursie.

Opiekunem konkursu była p. E. Piwowarska.

Prace naszych uczennic można podziwiać w załączonej fotogalerii.

E.P.

 

Udostępnij artykuł